Gezin balanceert

Bondgenoot van naasten

De Bondgenoot van Naasten ondersteunt gezinnen in complexe situaties bij het hervinden en versterken van hun eigen kracht.

Stel je voor; je verstandelijk beperkte zoon sliep de hele nacht niet, bonkte urenlang met zijn hoofd tegen zijn bed. Alleen als jij erbij bent heeft hij nog een beetje rust. Dus je hebt weer de hele nacht niet geslapen. Tegen de ochtend ben je uitgeput. En dan moet de dag nog beginnen

Je zoon wacht op de taxi. Je dochter moet naar school gebracht worden en jij moet naar je werk. Je staat er alleen voor, want je man kon de gezinsdruk niet meer aan en woont ergens anders.

Je staat met je dochter en je zoon te wachten in de gang. De taxi komt niet. Je belt en staat in de wacht, dan heb je iemand aan de lijn die zegt dat je niet op de planning staat. Wat kun je doen?

Tegen negenen besef je dat je niet naar je werk kan gaan. Je zet je zoon en dochter snel in de auto. Eerst breng je je zoon weg, hij is onrustig en moet huilen als je weg gaat. Dan breng je je dochter naar school, veel te laat. ‘Het geeft niet hoor mam,’ zegt ze. Ze loopt snel over het lege schoolplein. Je ziet aan haar rug dat het wel geeft.

Eindelijk ben je op je werk, meer dan een uur te laat. Dit is de zoveelste keer. Hoe vaak zullen ze dat nog pikken? Je pakt de stapel folders die je moet corrigeren, maar je bent zo moe dat je de letters voor je ogen dansen.

Dit is alleen nog maar het begin van je dag. En helaas gaat het niet alleen vandaag zo. Je hele leven is een aaneenschakeling van kunstgrepen.

Krachtig gezin

Het gezin versterken

De bondgenoot is er voor gezinnen met die zich in complexe situaties staande moeten houden waardoor er sprake is van grote en langdurige (over)belasting.

De bondgenoot helpt deze gezinnen om hun eigen kracht te hervinden en te versterken. Samen met het gezin wordt er gekeken naar wat daarvoor nodig is.

De bondgenoot ondersteunt het gezin bij het opzetten van stevige structuur van ondersteuning en begeleiding zodat het gezin weer op eigen kracht verder kan.

Click to access the login or register cheese