Nieuws van dichtbij

Bijeenkomst: De Bondgenoot stapt door

29 augustus 2023 – SAVE THE DATE: 31 oktober is de Bijeenkomst: De Bondgenoot stapt door
Lees meer ›

‘Lilian kijkt nooit op de klok, dat vind ik zó waardevol!’

13 juni 2023 – “Er waren wat signalen, maar ik dacht met fysiotherapie, logopedie en de taalschool komt het wel goed” zegt Leonie. Samen met haar man Piet adopteerde zij in 2009 de tweeling Janko en Andrej en hun broertje Erik uit een kindertehuis in Slowakije.
Lees meer ›

Terugblik op Studio 3 – Workshop Low Arousal Approach

6 juni 2023 – Op 10 mei vond de workshop Low Arousal plaats. Prof. Andy MacDonnell en Paul Phillips, ontwerper en trainers van Low Arousal van Studio 3 uit het Verenigd Koninkrijk, deden hun verhaal over de invloed van stress op het gedrag van mensen in het algemeen en voor neurodiverse mensen in het bijzonder.
Lees meer ›

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar computerspel voor brussen!

27 januari 2023 – Vanuit de Academische Werkplaats “Sociale Relaties en Gehechtheid” Bartiméus—Vrije Universiteit – Ons Tweede Thuis is een educatief computerspel speciaal voor brussen ontwikkeld! Dit spel heet Broedels. Onderzoekers van de VU willen onderzoeken of dit spel echt helpt en zijn daarvoor op zoek naar Nederlandse én Vlaamse brussen van 6 t/m 9 jaar met een broer […]
Lees meer ›

Magazine Bondgenoot van Naasten, afronding Pilot 5

20 december 2022 – Na twee jaar Pilot 5 kwam het eerste Magazine uit, dat via deze website online beschikbaar was. Tegelijkertijd met de eindbijeenkomst, is het ook tijd voor een nieuw Magazine. Hierin staan weer nieuwe inzichten en verhalen van direct betrokkenen. Het magazine is op deze pagina online te lezen.
Lees meer ›

Verslag Eindbijeenkomst Pilot 5

20 december 2022 – Wat in 2019 begon met de eerste bondgenoten en gezinnen, kwam samen bij de eindbijeenkomst op donderdag 15 december 2022. De eindbijeenkomst van Pilot 5 betekent het einde van de pilotfase, maar we stoppen niet! Een impressie van de dag is te zien in onderstaand filmpje, met daaronder uitgebreidere informatie over de verschillende onderdelen van […]
Lees meer ›

Filmpje: ‘Bondgenoot’ van groot belang voor gezinnen met intensieve hulpvraag

20 december 2022 – Binnen Pilot 5 hebben de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB, Tranzo, Tilburg University) en de AW EMB (Rijksuniversiteit Groningen) op verzoek van het Ministerie van VWS onderzoek gedaan naar hoe de ondersteuning van gezinnen met multi-problematiek verbeterd kan worden. Over de bevindingen verscheen een rapport. Ook zijn ze samengevat in een filmpje.
Lees meer ›

‘Ik gun deze gezinnen écht dat er iemand voor ze is’

20 juni 2022 – “Ik ben mensgericht en wil mensen gewoon graag recht doen. Dat kan ik het beste in 1 op 1 contact. Daarom ging ik terug naar de persoonlijke begeleiding. Inmiddels ben ik al jarenlang cliëntondersteuner bij MEE Noord.”
Lees meer ›

‘Iedereen heeft mensen die willen dat het goed met je gaat’

3 mei 2022 – Een interview met Hedda van Lieshout, bestuurder van de Eigen Kracht Centrale. In de nieuwsbrief van Pilot 5 uit november 2021 werd een Eigen Kracht Conferentie benoemd en dat leverde geïnteresseerde vragen op die we haar voorleggen.
Lees meer ›

Minister blikt samen met deelnemers terug op succesvolle pilots gespecialiseerde cliëntondersteuning

8 april 2022 – Om rechtstreeks van betrokkenen te horen wat hun ervaringen zijn met gespecialiseerde cliëntondersteuning, ging minister Helder op 5 april 2022 in gesprek met een aantal pilot-deelnemers en hun ondersteuners.
Lees meer ›
1 2 3 5

Uitgelicht

Opening Eindbijeenkomst

Nieuwsbrief

Vorige Nieuwsbrief

Click to access the login or register cheese