Nieuws van dichtbij

Workshops tijdens Eindbijeenkomst Pilot 5

7 december 2022 – Hier vindt u de omschrijvingen van de workshops tijdens de Eindbijeenkomst Pilot 5 op 15 december 2022
Lees meer ›

‘Ik gun deze gezinnen écht dat er iemand voor ze is’

20 juni 2022 – “Ik ben mensgericht en wil mensen gewoon graag recht doen. Dat kan ik het beste in 1 op 1 contact. Daarom ging ik terug naar de persoonlijke begeleiding. Inmiddels ben ik al jarenlang cliëntondersteuner bij MEE Noord.”
Lees meer ›

‘Iedereen heeft mensen die willen dat het goed met je gaat’

7 december 2022 – Een interview met Hedda van Lieshout, bestuurder van de Eigen Kracht Centrale. In de nieuwsbrief van Pilot 5 uit november 2021 werd een Eigen Kracht Conferentie benoemd en dat leverde geïnteresseerde vragen op die we haar voorleggen.
Lees meer ›

Minister blikt samen met deelnemers terug op succesvolle pilots gespecialiseerde cliëntondersteuning

8 april 2022 – Om rechtstreeks van betrokkenen te horen wat hun ervaringen zijn met gespecialiseerde cliëntondersteuning, ging minister Helder op 5 april 2022 in gesprek met een aantal pilot-deelnemers en hun ondersteuners.
Lees meer ›

‘Ik zag gewoon wat er in dit gezin nodig was’

7 december 2022 – Veertien jaar lang, vijf dagen per week begeleidde ze Annemiek en Marjoke; twee zusjes met een stofwisselingsziekte. Hun ouders Paul en Monique van Dalfsen hadden ook nog twee gezonde dochters, Jolieke en Femke. Met haar lange en intensieve betrokkenheid bij dit gezin was Clarie de Boer een soort voorloper van de bondgenoten in Pilot 5. Clarie: “Ik wist wat Paul en Monique belangrijk vonden in de opvoeding, kende hun levenshouding. Als je mensen zo goed kent stel je andere vragen, dan kom je tot de kern.”
Lees meer ›

‘Hoe houden mensen zelf de regie met ondersteuning van buitenaf? Dat is voor mij de cruciale vraag’

7 december 2022 – Als senior Beleidsadviseur WLZ van CZ zorgkantoor is José Franken betrokken bij Pilot 5. We kennen haar naam al vanuit de nieuwsbrieven en verslagen. Graag willen we wat meer van haar weten.
Lees meer ›

Artikel: Minimale middelen maken het verschil

21 december 2021 – Bij het inrichten van de pilot cliëntondersteuning aan naasten is vrije ruimte gezocht en gemaakt. Dit om de kaders van het onderzoek te verbreden naar wat de werkzame bestanddelen zijn voor deze specifieke cliëntondersteuning aan naasten. Zo is er een vrij besteedbaar budget per gezin beschikbaar gesteld om urgente kwesties op te lossen. Het vrije […]
Lees meer ›

‘Ik ben ontsnapt aan een soort gijzeling’

21 december 2021 – “Door de complexe zorg voor Flip kwam ik buiten het normale leven te staan. Ik probeerde er het beste van te maken en financieel zelfstandig te blijven. Er was geen tijd om na te denken en relaties liepen stuk. Achteraf ben ik verbaasd over mijn naïviteit en uithoudingsvermogen. Ik ging door tot een burnout en hernia want ik had geen keus.”
Lees meer ›

‘Ik zie alleen maar kracht’

23 november 2021 – ‘Na  jaren van diepe ellende was het erop of er onder,’ vertelt Anita. ‘Er dreigde uit huis plaatsing van mijn kinderen en ik was steeds meer veranderd in een hopeloos en hulpeloos hoopje ellende. Tot de dag kwam dat ik besloot te vechten voor de toekomst van mijn gezin. Ik wist dat ik het in mijn eentje niet zou redden. Van mijn bondgenoot Marja kreeg ik het vertrouwen en de ondersteuning die ik nodig had om mijn leven terug te pakken.’
Lees meer ›

Rapport: Domeinen overstijgen – Verkenning voor borging gespecialiseerde cliëntondersteuning

23 november 2021 – ‘In opdracht van het ministerie van VWS heeft AEF in beeld gebracht wat de mogelijkheden voor borging van gespecialiseerde cliëntondersteuning (GCO) zijn en welke daarvan het meest passend is. Het doel is om tot een duurzame borging te komen voor vier van de vijf pilots. Deze rapportage beschrijft onze verkenning en de uitkomsten daarvan, ten […]
Lees meer ›
1 2 3 6

Uitgelicht

Jouw omgeving

Nieuwsbrief

Vorige Nieuwsbrief