Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Nieuws van dichtbij

Actie van Pilot 5 op Coronavirus

13 juli 2020 – Het kabinet heeft op 15 maart extra maatregelen ingesteld om de verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te beperken. Wij nemen deze maatregelen zeer serieus. Onderussen gaat Pilot 5 door en kunnen naasten zich blijven aanmelden.
Lees meer ›

Een voor allen, allen voor een.

6 juli 2020 – Dit keer gaat het verhaal over Eva regelt. Eva regelt! wordt onder andere ingezet door gemeenten, bijvoorbeeld vanuit de WMO. Ook doen ze mee aan OPAZ. Eva regelt! wil met mensen haalbare doelen in kaart brengen en ze vervolgens wegwijs maken in het doolhof van regelingen.
Lees meer ›

Verschenen: Boek ‘In mijn hart… uit mijn handen’

6 juli 2020 – Lees de verhalen van ouders over de zoektocht naar goede zorg voor hun kind. Perspectief van ouders: ter inspiratie voor zorgprofessionals.
Lees meer ›

Ook na versoepeling coronamaatregelen is extra aandacht nodig voor mensen met een verstandelijke beperking

30 juni 2020 – Extra aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking blijft – ook na de eerste fase van de coronacrisis – hard nodig.
Lees meer ›

“Ik ben trots op Kyara, die zo veel zo goed doet en altijd vrolijk blijft.”

13 juli 2020 – “Met mijn twee dochters een weekje naar de zon, ik heb jaren gedacht dat zoiets nooit mogelijk zou zijn.” Karin (51), moeder van Ayla (21) en Kyara (19) vertelt over dromen die instortten en hoe zij een nieuwe weg vond. “We zijn heel ver gekomen”, zegt Karin. “Maar het zoeken naar de balans blijft.”
Lees meer ›

Nieuwsbrief programma Volwaardig Leven

13 juli 2020 – Lees nu die nieuwe nieuwsbrief van het programma volwaardig leven.
Lees meer ›

‘Wij deden alles om Emma’s korte leven zo mooi mogelijk te maken’

13 juli 2020 – Pilot 5 richt zich op mensen met een beperking en hun naasten. Belangrijk is dat naasten zich gezien en gehoord voelen. Om meer inzicht te krijgen wat naasten ervaren en om hun ervaringen een lerende plek te geven binnen de pilot worden er interviews gehouden met verschillende naasten. Lees het verhaal van Bert en Angela over hun dochter Emma.
Lees meer ›

Met beeldbellen houden bondgenoten contact met naasten

20 april 2020 – Beeldbellen is een van de mogelijkheden om met elkaar contact te hebben. Jouw Omgeving heeft een maand lang gratis, veilig beeldbellen mogelijk gemaakt voor alle bondgenoten en gezinnen.
Lees meer ›

Hoe kijken Bondgenoten naar hun rol?

2 april 2020 – In februari vulden bijna alle Bondgenoten die op dat moment begonnen waren een online vragenlijst in over hun tevredenheid met hun rol als Bondgenoot. De resultaten zijn tot dusver erg positief! Hieronder worden de belangrijkste resultaten weergegeven.
Lees meer ›

Overzicht hulp en ondersteuning tijdens de Coronacrisis

2 april 2020 – In de laatste nieuwsbrief van de Integrale Cliëntondersteuning Twente staat een mooi overzicht van initiatieven die in het leven zijn geroepen om elkaar te helpen, specifiek in de tijd van Corona.
Lees meer ›

Uitgelicht

Jouw omgeving

Nieuwsbrief

Vorige Nieuwsbrief