Nieuws van dichtbij

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar computerspel voor brussen!

27 januari 2023 – Vanuit de Academische Werkplaats “Sociale Relaties en Gehechtheid” Bartiméus—Vrije Universiteit – Ons Tweede Thuis is een educatief computerspel speciaal voor brussen ontwikkeld! Dit spel heet Broedels. Onderzoekers van de VU willen onderzoeken of dit spel echt helpt en zijn daarvoor op zoek naar Nederlandse én Vlaamse brussen van 6 t/m 9 jaar met een broer […]
Lees meer ›

Magazine Bondgenoot van Naasten, afronding Pilot 5

20 december 2022 – Na twee jaar Pilot 5 kwam het eerste Magazine uit, dat via deze website online beschikbaar was. Tegelijkertijd met de eindbijeenkomst, is het ook tijd voor een nieuw Magazine. Hierin staan weer nieuwe inzichten en verhalen van direct betrokkenen. Het magazine is op deze pagina online te lezen.
Lees meer ›

Verslag Eindbijeenkomst Pilot 5

20 december 2022 – Wat in 2019 begon met de eerste bondgenoten en gezinnen, kwam samen bij de eindbijeenkomst op donderdag 15 december 2022. De eindbijeenkomst van Pilot 5 betekent het einde van de pilotfase, maar we stoppen niet! Een impressie van de dag is te zien in onderstaand filmpje, met daaronder uitgebreidere informatie over de verschillende onderdelen van […]
Lees meer ›

Filmpje: ‘Bondgenoot’ van groot belang voor gezinnen met intensieve hulpvraag

20 december 2022 – Binnen Pilot 5 hebben de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB, Tranzo, Tilburg University) en de AW EMB (Rijksuniversiteit Groningen) op verzoek van het Ministerie van VWS onderzoek gedaan naar hoe de ondersteuning van gezinnen met multi-problematiek verbeterd kan worden. Over de bevindingen verscheen een rapport. Ook zijn ze samengevat in een filmpje.
Lees meer ›

‘Ik gun deze gezinnen écht dat er iemand voor ze is’

20 juni 2022 – “Ik ben mensgericht en wil mensen gewoon graag recht doen. Dat kan ik het beste in 1 op 1 contact. Daarom ging ik terug naar de persoonlijke begeleiding. Inmiddels ben ik al jarenlang cliëntondersteuner bij MEE Noord.”
Lees meer ›

‘Iedereen heeft mensen die willen dat het goed met je gaat’

3 mei 2022 – Een interview met Hedda van Lieshout, bestuurder van de Eigen Kracht Centrale. In de nieuwsbrief van Pilot 5 uit november 2021 werd een Eigen Kracht Conferentie benoemd en dat leverde geïnteresseerde vragen op die we haar voorleggen.
Lees meer ›

Minister blikt samen met deelnemers terug op succesvolle pilots gespecialiseerde cliëntondersteuning

8 april 2022 – Om rechtstreeks van betrokkenen te horen wat hun ervaringen zijn met gespecialiseerde cliëntondersteuning, ging minister Helder op 5 april 2022 in gesprek met een aantal pilot-deelnemers en hun ondersteuners.
Lees meer ›

‘Ik zag gewoon wat er in dit gezin nodig was’

15 maart 2022 – Veertien jaar lang, vijf dagen per week begeleidde ze Annemiek en Marjoke; twee zusjes met een stofwisselingsziekte. Hun ouders Paul en Monique van Dalfsen hadden ook nog twee gezonde dochters, Jolieke en Femke. Met haar lange en intensieve betrokkenheid bij dit gezin was Clarie de Boer een soort voorloper van de bondgenoten in Pilot 5. Clarie: “Ik wist wat Paul en Monique belangrijk vonden in de opvoeding, kende hun levenshouding. Als je mensen zo goed kent stel je andere vragen, dan kom je tot de kern.”
Lees meer ›

‘Hoe houden mensen zelf de regie met ondersteuning van buitenaf? Dat is voor mij de cruciale vraag’

16 februari 2022 – Als senior Beleidsadviseur WLZ van CZ zorgkantoor is José Franken betrokken bij Pilot 5. We kennen haar naam al vanuit de nieuwsbrieven en verslagen. Graag willen we wat meer van haar weten.
Lees meer ›

Artikel: Minimale middelen maken het verschil

21 december 2021 – Bij het inrichten van de pilot cliëntondersteuning aan naasten is vrije ruimte gezocht en gemaakt. Dit om de kaders van het onderzoek te verbreden naar wat de werkzame bestanddelen zijn voor deze specifieke cliëntondersteuning aan naasten. Zo is er een vrij besteedbaar budget per gezin beschikbaar gesteld om urgente kwesties op te lossen. Het vrije […]
Lees meer ›
1 2 3 5

Uitgelicht

Opening Eindbijeenkomst

Nieuwsbrief

Vorige Nieuwsbrief

Click to access the login or register cheese