Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Presentatie rapport Wij zien je Wel

geplaatst op: 13 juli 2020
laatst gewijzigd op: 13 juli 2020

Medio 2017 is de landelijke Werkgroep Wij zien je Wel door staatssecretaris Van Rijn in het leven geroepen om een impuls te geven aan de kwaliteit van leven van gezinnen met een kind met ZEVMB (zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen). 

Ouders van deze kinderen hebben een heel zware zorgtaak. De verantwoordelijkheid voor de complexe zorg rust in veel gevallen 24 uur per dag bij de ouders. Zij hebben vaak te maken met tientallen verschillende professionals en instanties, wisselende contactpersonen, veranderende wet- en regelgeving en voortdurende onzekerheid of dat wat je hebt kunnen regelen, blijvend is. De invulling van hun eigen leven -gezinsleven, partnerrelatie en maatschappelijke participatie- wordt hierdoor voor een groot deel bepaald, of eigenlijk meestal beperkt. 

Op donderdag 12 maart rondt de werkgroep “Wij zien je Wel” haar werkzaamheden af en presenteert een rapport met daarin opbrengsten en concrete aanbevelingen aan de Minister, betrokken organisaties, professionals en ouders. Op deze Wij zien je Wel-dag staan de opbrengsten en aanbevelingen centraal. 

In de agenda vindt u meer informatie over deze bijeenkomst en een link naar de website waar u zich kunt aanmelden.

‹ nieuwsoverzicht

Uitgelicht

Jouw omgeving

Nieuwsbrief

Vorige Nieuwsbrief