‘Bondgenoot’ als partner voor gezinnen met problemen

geplaatst op: 16 december 2019
laatst gewijzigd op: 18 december 2019

Bij mensen met een beperking en hun gezin stapelen problemen zich soms op, met overbelasting van gezinsleden tot gevolg. Eén van de vijf pilots voor gespecialiseerde cliëntondersteuning richt zich op deze groep met multiproblematiek. 150 gezinnen krijgen in het kader van de pilot een begeleider, een ‘Bondgenoot’. Projectleider Corine Boer: ‘Het doel is dat mensen zich door een bondgenoot gesteund voelen en na een tijdje weer zelf verder kunnen.’

Een alleenstaande moeder met schulden, nauwelijks sociale contacten of een netwerk, kan de zorg voor haar kind met een beperking niet meer aan. Hetzelfde geldt voor een vluchtelingengezin met vijf kinderen, waarvan de ouders nauwelijks Nederlands spreken. De oudste dochter van dit gezin zorgt voor haar elfjarige broertje met een meervoudige beperking.

Deze twee heel verschillende gezinnen kunnen allebei baat hebben bij een ‘Bondgenoot’, zegt Corine Boer. Ze is projectleider van de pilot die zich richt op ondersteuning van gezinnen met zogeheten multiproblematiek. Naast de zorg voor iemand in het gezin met een beperking spelen er problemen zoals werkeloosheid, schulden, relationele problemen of ‘gewoon’ overbelasting.

De pilot loopt twee jaar en wordt ondersteund door CZ en Menzis.

Lees het volledige artikel op volwaardig-leven.nl

‹ nieuwsoverzicht

Uitgelicht

Opening Eindbijeenkomst

Nieuwsbrief

Vorige Nieuwsbrief

Click to access the login or register cheese