Deelnemers gezocht voor onderzoek naar computerspel voor brussen!

geplaatst op: 27 januari 2023
laatst gewijzigd op: 10 maart 2023

Vanuit de Academische Werkplaats “Sociale Relaties en Gehechtheid” Bartiméus—Vrije Universiteit – Ons Tweede Thuis is een educatief computerspel speciaal voor brussen ontwikkeld! Dit spel heet Broedels. Onderzoekers van de VU willen onderzoeken of dit spel echt helpt en zijn daarvoor op zoek naar Nederlandse én Vlaamse brussen van 6 t/m 9 jaar met een broer of zus met een visuele en/of verstandelijke beperking.

Het computerspel is bedoeld om brussen te ondersteunen. De game kan helpen bij het leren omgaan met gedachten, gevoelens en lastige situaties die kunnen voorkomen als je een broer of zus hebt met een beperking. Met de game willen we brussen ook laten weten: je bent niet de enige!

In de game staan de Broedels centraal. Dit zijn kleine, lieve monstertjes die allerlei dingen meemaken die broers en zussen ook mee kunnen maken.

De trailer van het spel

Meedoen aan dit onderzoeksproject vraagt tijd van u en uw kind. Uw kind zal dit hoogstwaarschijnlijk geen enkel probleem vinden. Het spelen van de game is vooral leuk en levert haar of hem erkenning op. Veel brussen die meedoen voelen zich daardoor meer gehoord, gezien en begrepen.

Informatievideo over wat meedoen aan het onderzoek inhoudt

Voor meer informatie en aanmelden voor deelname, kunt u terecht op de website van de Serious game voor brussen

‹ nieuwsoverzicht

Uitgelicht

Opening Eindbijeenkomst

Nieuwsbrief

Vorige Nieuwsbrief

Click to access the login or register cheese