Bijeenkomst Pilot 5 Bondgenoot van naasten

geplaatst op: 20 april 2021
laatst gewijzigd op: 20 april 2021

Naasten spelen een belangrijke rol in het leven van mensen met een beperking. Zij zijn hulpvrager, mantelzorger en belangenbehartiger. Maar in de eerste plaats zijn zij natuurlijk ouder, partner, familie en hebben zij ‘ook nog een eigen leven’.

Pilot 5 is in juli 2019 gestart om 150 naasten in Nederland betere ondersteuning te bieden. Doel is om vanuit de ervaringen de cliëntondersteuning in de toekomst te verbeteren. Binnen Pilot5 worden cliëntondersteuners Bondgenoot genoemd. Er wordt onderzoek gedaan naar de impact van Bondgenoten op het leven van de gezinnen waarbij ze betrokken zijn. Inclusief de maatschappelijke gevolgen daarvan.

Presentatie Resultaten

Wij nodigen u van harte uit voor de presentatie van de resultaten van Pilot 5 op donderdag 10 juni 2021  van 13.00 tot 17.00 uur. Wij houden er rekening mee dat onze bijeenkomst online zal moeten plaatsvinden, maar ontmoeten u bij voorkeur op een mooie locatie.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze middag schetsen wij u een helder beeld van:

  • De taken van een Bondgenoot. Wat onderscheidt een Bondgenoot van een reguliere cliëntondersteuner?
  • De effecten van de inzet van een Bondgenoot op de kwaliteit van leven van Naasten. Het onderzoeksrapport naar de kwaliteit van leven van Naasten van mensen met een beperking laat zien wat deze effecten zijn.
  • De uitkomst van de maatschappelijke businesscase. Deze uitkomst geeft antwoord op de vraag wat de inzet van een Bondgenoot onze gehele maatschappij oplevert.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar wat u ervan vindt. Er is voldoende ruimte voor debat.

Uitgelicht

Jouw omgeving

Nieuwsbrief

Vorige Nieuwsbrief