Let op: Je maakt gebruik van een sterk verouderde webbrowser waardoor deze website mogelijk niet goed functioneert, stap nu over op een moderne webbrowser.

Hoe meld je je aan als naaste?

geplaatst op: 16 december 2019
laatst gewijzigd op: 3 april 2020

Naasten spelen een belangrijke rol in het leven van mensen met een beperking, vaak hun leven lang. Naasten zijn hulpvrager, mantelzorger en belangenbehartiger. Maar in de eerste plaats zijn zij natuurlijk ouder, partner, familie en hebben zij ‘ook nog een eigen leven’. Naasten maken geen onderscheid tussen het geven van praktische of emotionele steun. Hun kennis en ervaring zijn onmisbaar om de zorg, thuis en in een instelling, zo goed mogelijk in te richten en daardoor de kwaliteit van leven van hun dierbare te vergroten. Al hebben naasten twijfels en zorgen over de toekomst, er zijn ook tal van geluksmomenten zoals ieder gezin die kent. Iemand met een beperking kan het leven verrijken. Daarentegen is het op momenten ook zwaar. 

Het doel van de Pilot 5 is om 150 naasten en gezinnen betere ondersteuning te bieden en daarin leerervaringen op te doen om in de toekomst de zorg hierop aan te passen. Pilot 5 zoekt naasten en gezinnen die aan de pilot mee willen werken. De pilot loopt van juli 2019 tot juni 2021 in de regio’s Arnhem, Groningen, Twente (zorgkantoor regio Menzis), Zeeland, Haaglanden, Zuid-Hollandse eilanden, West-Brabant (zorgkantoor regio CZ).

Woont u in een van deze regio’s en herkent u zich in bovenstaande beschrijving van naaste, ervaart u nu problemen bij het regelen van zorg, dreigt u of uw gezin overbelast te raken, u kunt zich aanmelden voor Pilot 5.

Download het aanmeldformulier en sla het op op uw computer. Vul het in met de gegevens van uw gezin, sla dit op als PDF op naam van uw familie (bijvoorbeeld: Fam.de Wit) en zend dat PDF bestand naar C.Boer@zn.nl

Aanmeldformulier voor Pilot5 Download

Uitgelicht

Jouw omgeving

Nieuwsbrief

Vorige Nieuwsbrief